Scoala de soferi TDS Iasi

INSCRIERE

INSCRIERE SCOALA DE SOFERI IASI

 • Varsta
  • 18 ani, pentru categoria A (motociclete) si B;
  • 16 ani, pentru categoria A1 (mopede).

  Candidatii pentru categoria B (autoturisme), se pot inscrie si pot urma orele teoretice de cursuri in scoala de soferi cu trei luni inainte de implinirea acestei varste: prezentarea la examenul cu politia este insa conditionata de implinirea acestei varste.

 • Sanatate

  Candidatul trebuie declarat "Apt medical pentru conducere auto" de catre o institutie medicala autorizata unde va trebui sa completeze o Fisa medicala auto; aceasta presupune trecerea prin mai multe cabinete medicale (Interne, Chirurgie, Oftalmologie etc) si semnatura finala a directorului policlinicii.

 • Aptitudine psihologica

  Cel in cauza trebuie declarat "Apt psihologic pentru conducere auto" de catre un Laborator de psihologie autorizat. Examenul psihologic se face inainte de a incepe scoala de soferi Iasi, deoarece in functie de caracteristicile psihice si de aptitudinile celui examinat, psihologul poate face anumite recomandari.

 • Cazier

  Cazierul judiciar este documentul care atesta ca persoana respectiva nu a fost condamnata pentru savarsirea unor infractiuni.

ACTELE NECESARE SI MODUL DE OBTINERE PENTRU INSCRIERE IN SCOALA DE SOFERI IASI TDS

Dosarul dumneavoastra pentru scoala de soferi, care va fi depus la secretariatul scolii, trebuie sa contina urmatoarele acte:

 • Cererea tip
 • Fisa de scolarizare
 • Copia actului de identitate
 • Fisa medicala auto
 • Avizul psihologic
 • Cazierul judiciar
 • Doua fotografii tip permis de conducere
 • Chitanta de plata a taxei de examinare

Modalitati de obtinere a acestor documente:
a,b) Cererea tip pentru inscriere si Fisa de scolarizare, sunt formulare tipizate pe care le veti obtine de la Secretariatul scolii in momentul inscrierii.
c) Copia actului de identitate; e suficient un xerox dupa actul de identitate; nu e necesara legalizarea acestuia.
d) Formularul pentru Fisa medicala auto se obtine de la triajul unei policlinici autorizate. Studiati tabelul urmator si alegeti policlinica cea mai convenabila, in functie de pret, locatie si timpul dumneavoastra; tineti cont de faptul ca Policlinica nr. 1 si Policlinica nr. 2 sunt cele mai aglomerate, iar completarea unei fise dureaza cel putin cateva ore.

Institutia medicalaAdresaTelefonPret
Policlinica nr. 1Str. V. Conta nr.20232/240.956130.00 ron
Policlinica nr. 2B-dul Primaverii nr.40332/418.934110.00 ron
Policlinica C.F.R.Str. G. Ibraileanu nr.10232/216.422100.00 ron
Policlinica pentru SportiviStr Sendrea Hatman nr.20332/808.70855.00 ron
Policlinica pentru Elevi si StudentiStr. Toma Cozma nr.40232/267.78285.00 ron
Policlinica Angel-MedStr. Banu0232/277.04455.00 ron
Centrul Medical "Providenta"Str. Stefan cel Mare0232/215.94055.00 ron
Spitalul MilitarStr. General Berthelot nr.60232/266.268
interior 123
66.00 ron (Baieti)
Spitalul MilitarStr. General Berthelot nr.60232/266.268
interior 123
76.00 ron (Fete)
SC Pro Life ClinicsStr. Anastaie Panu, nr.28-40, modulul 7, demisol0232/215.90355.00 ron

e) Avizul psihologic se obtine in urma unui examen psihologic efectuat intr-un Laborator de psihologie autorizat; va recomandam Laboratorul de psihologie rutiera "Auto-Praxis $ Route Security" situat in zona garii, in spatele farmaciei Semis, Str. Strapungere Silvestru Nr.7, Bl.I4, Sc.D, Ap.1, telefon 0232/260034; sunati la telefonul indicat si va programati; in acest fel castigati timp; examenul dureaza aproximativ o ora.
Harta
NOUTATE !
Acum puteti efectua examenul psihologic in cadrul scolii, chiar la inscriere.
Examenul psihologic nu se mai centreaza pe dihotomia APT-INAPT, ci urmareste consilierea si indrumarea cursantilor pentru a se adapta mai bine programului de scolarizare si ajutorarea celor la care se constata anumite probleme(hipertimiditate, neincredere in fortele proprii, deficiente de coordonare motrica, etc.). Demersurile psihologului il vizeaza atat pe elev cat si pe instructorul cu care acesta va efectua pregatirea practica. Cu ajutor psihologic au obtinut permisul de conducere chiar si elevi surdo-muti.

f) Cazierul judiciar il puteti obtine de la Inspectoratul Judetean de Politie, situat in Copou, Str. M.Costachescu nr.6, tel.302000

Programul de functionare
Luni, Miercuri, Vineri8.15 - 12;14.00 - 16.15;
Marti, Joi8.15 - 12;15.30 - 17.30;

Acte necesare:

 • Cerere tip (se completeaza la fata locului)
 • Actul de identitate al solicitantului (original + copie)
 • Chitanta pentru eliberarea cazierului, in valoare de 10 lei (se achita la ghiseul din incinta)
 • Timbru fiscal in valoare de 2 RON (se obtine la ghiseul din incinta)
 • Dovada achitarii taxei pentru eliberarea cazierului judiciar in cuantum de 10 RON, platita la unitatile trezoreriei statului
 • Cand cererea se depune prin imputernicit, aceasta va fi insotita de:
  1. Copia actului de identitate a solicitantului
  2. Copia actului de identitate a imputernicitului (care poate fi cetatean roman sau cetatean strain cu domiciliul in Romania)

Eliberarea cazierului:

 • - pentru toti cetatenii romani nascuti in Romania, cazierul se elibereaza pe loc
 • - Pentru cetatenii nascuti in strainatate, care poseda act de identitate romanesc, cazierul se elibereaza in 10 zile
 • - Cetatenii nascuti in strainatate, care nu poseda act de identitate romanesc, pot imputernici prin procura un cetatean roman, pentru depunerea actelor necesare obtinerii cazierului; in procura respectiva se va trece obligatoriu numele parintilor celui in cauza, data si locul nasterii sale.

Nu are dreptul sa se prezinte la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, persoana care a fost condamnata printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, sau de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau furt al unui autovehicul, cu exceptia cazurilor cand a intervenit una din urmatoarele situatii:

 • au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei, amenzii penale, sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
 • a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
 • a intervenit amnistia;
 • interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupatia de conducator de autovehicule, prevazuta la art. 64 lit. c din Codul Penal a expirat sau a fost revocata.

g) Fotografii tip permis de conducere - le puteti face la orice atelier foto, iar una din aceste fotografii, va fi aplicata pe Fisa de scolarizare.
h) Chitanta de plata a taxei de examinare in valoare de 5 lei, se obtine de la Directia Economica si de Finante Publice Locale din Iasi, situata pe b-dul Stefan cel Mare si Sfant, dupa Primaria municipiului. Program de functionare:

Luni, Marti, Miercuri, Vineri8.30 - 16.30
Joi8.30 - 18.30

TARIFE

Tarifele practicate sunt:

Autoturism "Matiz"790 RON
Autoturism "Renault"850 RON
Autoturism "Skoda Fabia"930 RON
Autoturism "Seat Ibiza"930 RON

Tarife cu reducere pentru elevi si studenti:

Autoturism "Matiz"750 RON
Autoturism "Renault"800 RON
Autoturism "Skoda Fabia"890 RON
Autoturism "Seat Ibiza"890 RON

Aceste tarife includ toate serviciile, inclusiv combustibilul si sunt valabile numai pentru autoturismele si instructorii apartinand scolii. Daca doriti sa efectuati cursurile practice cu un instructor atestat, care lucreaza independent si are contract numai pentru pregatirea teoretica cu scoala, atunci va veti inscrie la scoala, veti achita suma de 150 de lei reprezentind contravaloarea cursurilor teoretice, iar restul sumei, la instructorul respectiv. Tarifele pentru pregatirea practica practicate de acestia, sunt diferite de la un instructor la altul.

Instructori atestati care au incheiate contracte cu scoala T.D.S. pentru pregatirea teoretica a cursantilor (cursuri si chestionare scoala soferi):

Nr. crt.Nume instructorAutoturism
01.Andries Liviu LaurentiuFord Fiesta
02.Axinte GheorgheLogan
03.Bogdan DumitruLogan
04.Catrinescu ConstantinFord Fiesta
05.Chebac GheorgheLogan
06.Cioanca AurelianSkoda Octavia
07.Cirsmari FlorentinLogan
08.Daria RodicaLogan
09.Filip MariaMatiz
10.Lungu MihaiOpel Astra
11.Mocanu MihaiLogan
12.Otel CristianLogan
13.Boidache IonLogan
14.Paraschiv MarianLogan
15.Radu DanDacia Solenza
16.Razlet MariaRenault Clio
17.Sava SorinLogan
18.Soponaru Carmen FlorinPeugeot 106
19.Safta PetruLogan
20.Tanase PetruFiat Panda
21.Ticau SilviuChevrolet Spark
22.Vieru SorinSkoda Fabia
23.Tudose IonMatiz

Tariful pentru cursul teoretic (chestionare si cursuri scoala soferi) destinat conducatorilor de mopede este de 100 ron.

Tariful pentru ora suplimentara sau de perfectionare este de 25 ron/ora.

INSCRIERE SCOALA DE SOFERI IASI - ON-LINE

Prenume:*

Nume:*

Adresa:

Telefon:*

Email:*

Ocupatia (elev, student, doctorand, angajat, pensionar, liber profesionist, etc):

Data nasterii:

Data preferata pentru inceperea cursului:

Introduceti codul de securitate:

Pentru buna desfasurare la inscriere in scoala de soferi Iasi, daca ati navigat pe site-ul TDS si v-ati documentat despre cererile in scoala de soferi,
va recomandam sa va intocmiti dosarul cu acte cat mai repede posibil. Daca intampinati greutati la inscriere in scoala de soferi Iasi, pentru solutionarea problemei va puteti adresa la secretariatul scolii.

Scoala de soferi Iasi | Prezentare scoala soferi Iasi | Inscriere scoala de soferi Iasi | Cursuri scoala de soferi Iasi | Chestionare scoala de soferi