Scoala de soferi TDS Iasi

ETAPELE SCOLARIZARII

  • inscriere in scoala de soferi
  • cursuri la scoala de soferi
  • chestionare la scoala de soferi

INSCRIERE SCOALA SOFERI IASI

Pentru inscriere la scoala de soferi Iasi, va veti prezenta la sediul scolii cu actul de identitate si o prima rata din taxa de scolarizare auto (150 ron). Veti fi trecut in Registrul unic de inscriere in scoala de soferi Iasi si veti primi un numar de inregistrare care va asigura locul intr-o serie. Pentru a va asigura un loc in seria dorita, puteti face si inscrieri auto on-line, cu conditia ca la data fixata pentru inceperea seriei sa aduceti dosarul cu acte si o prima rata. Vi se va inmana Cererea tip, Fisa de scolarizare, Caietul de cursuri la scoala de soferi si vi se vor oferi indicatii privind modul de completare a acestora; totodata, vi se anunta data de deschidere oficiala a cursurilor. La aceasta data va veti prezenta la scoala de soferi, veti depune la Secretariat dosarul cu actele necesare si vi se va aduce la cunostinta grupa din care faceti parte, orarul pentru cursurile teoretice si alte probleme generale legate de procesul de scolarizare.

PREGATIREA TEORETICA - CURSURI SI CHESTIONARE IN SCOALA DE SOFERI

In functie de orarul anuntat veti participa la cursurile auto teoretice. Daca, din motive obiective, nu v-ati putut prezenta la un curs, il puteti recupera cu alta grupa; daca nici acest lucru nu e posibil, aveti posibilitatea xerografierii cursului respectiv. Daca nu ati putut participa la mai multe cursuri din scoala de soferi, va sfatuim sa adoptati un alt sistem de invatare: in curand veti avea la dispozitie un suport de curs; il veti parcurge acasa, iar in fiecare sambata la ora 12.00 sunt teste de verificare adaptate tematicilor din curs (chestionare de scoala de soferi); venind la aceste teste, va verificati gradul de intelegere a cursului si primiti si explicatii in cazul unor eventuale dificultati pe care le-ati intampinat cu anumite chestionare in scoala de soferi. Cursurile teoretice se finalizeaza cu un examen: examenul consta in rezolvarea a doua chestionare in scoala de soferi in interval de 60 de minute; fiecare chestionar contine un numar de 26 de intrebari din care:

  • la un chestionar va trebui sa rezolvati corect cel putin 20 de intrebari pentru a incepe pregatirea practica; in caz contrar, va trebui sa-l repetati la o data ce va fi anuntata. Pana cand nu obtineti cel putin 20 de puncte la acest chestionar, nu puteti incepe pregatirea practica cu instructorul.
  • la celalalt chestionar va trebui sa rezolvati corect cel putin 22 de intrebari; acesta are valoarea de examen final si atesta ca sunteti pregatit din punct de vedere teoretic pentru a participa le examenul cu Politia; nepromovarea acestui examen atrage dupa sine repetarea sa la o data ce va fi anuntata.

PREGATIREA PRACTICA

Poate incepe numai dupa ce ati fost declarat "admis" la examenul teoretic. Orarul de pregatire practica il veti stabili de comun acord cu instructorul dumneavoastra. Ora de pregatire practica este ora didactica, de 50 de minute, iar dumneavoastra veti efectua o sedinta de pregatire de 100 de minute, fara pauza; de exemplu, de la ora 8 la 9,40. In total veti face 15 sedinte sau 30 de ore. Pe parcursul orelor practice veti avea la dumneavoastra actul de identitate si Caietul cursantului, unde se consemneaza programul pregatirii si veti semna la incheierea fiecarei sedinte. Pregatirea practica se finalizeaza cu o evaluare generala din partea instructorului

EXAMENUL AUTO CU POLITIA

Conditii pentru prezentarea la examen:

  • orele de conducere sa fie terminate;
  • la examenul de absolvire a cursului teoretic si la evaluarea practica sa primiti calificativul "Admis";
  • dosarul cu acte sa fie complet;
  • taxa de scolarizare sa fie achitata integral.

Dosarele celor care indeplinesc conditiile se depun personal la Serviciul Public Comunitar Regim Permise De Conducere Si Inmatriculare A Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) din B-dul Primaverii nr. 36.

Program de primire a dosarelor:

Luni 08.30 - 12.30 13.00 - 16.00
Marti 10.30 - 12.30 13.00 - 18.00
Miercuri 08.30 - 12.30 13.00 - 16.00
Joi 08.30 - 12.30 13.00 - 16.00
Vineri 08.00 - 12.30

Candidatul se prezinta la ghiseu, unde se va face si preluarea imaginii (atentie, trebuie sa aveti o tinuta vestimentara de culoare inchisa) si tot atunci se poate sustine si proba teoretica pe calculator (proba identica cu rezolvarea de chestionare in scoala de soferi). O data cu sustinerea probei teoretice, i se anunta candidatului si data cand va sustine proba practica, data ce ramane valabila, numai in conditiile in care este declarat "Admis" la proba teoretica.

La proba teoretica, candidatul se va prezenta cu actul de identitate si va trebui sa rezolve corect 22 de intrebari din 26 posibile intr-un interval de 30 de minute. Testul (chestionare scoala soferi) ia sfarsit in cazul in care au fost comise 5 erori, sau cand a fost depasit timpul alocat.

Proba practica consta in parcugerea unui traseu indicat de politistul examinator fara ca cel in cauza sa acumuleze mai mult de 20 de puncte de penalizare.

In cazul in care este declarat “ Respins” la proba practica, in vederea reprogramarii, cel in cauza va proceda in felul urmator: se va prezenta la scoala, unde va solicita o Adeverinta pentru efectuarea a cel putin 6 ore de conducere; cu aceasta adeverinta se va prezenta la instructorul auto si va efectua cele 6 ore (3 sedinte); apoi va reveni la scoala si va solicita o noua Adeverinta care sa ateste ca aceste ore au fost efectuate; cu aceasta Adeverinta se va prezenta la D.R.P.C.I.V. in vederea programarii la un nou examen.

In cazul in care candidatul este declarat "Admis" si la proba practica, se va putea prezenta la S.P.C.R.P.C.I.V. cu chitanta ce reprezenta contravaloarea pentru permisul de conducere (68 Ron achitata la CEC sau B.R.D.) pentru a ridica permisul de conducere.

Procedurile de inscriere la scoala de soferi, instruirea teoretica (chestionare si cursuri scoala soferi) si instruirea auto practica
reprezinta niste etape bine definite care trebuiesc urmarite cu atentie pentru pentru a se obtine rezultatele asteptate.

Scoala de soferi Iasi | Prezentare scoala soferi Iasi | Inscriere scoala de soferi Iasi | Cursuri scoala de soferi Iasi | Chestionare scoala de soferi