Alegerea corectă a școlii de șoferi

Top Driving School Iasi

Un studiu făcut pe un număr însemnat de subiecți, a pus în evidență faptul că oamenii își aleg școala de șoferi după niște pseudo–criterii. Iată care sunt aceste criterii, în ordinea preferințelor:

   • Recomandarea prietenilor.
   • Apropierea de casă.
   • Prețul școlii.
   • Cunoștințe directe sau indirecte în școală respectivă.
   • Data începerii cursurilor.
   • Altele.

Niciunul din aceste criterii nu este unul rațional. Cineva care ar fi făcut o alegere rațională ar fi luat în considerație rezultatele obținute de școală respectivă, modul cum este apreciată aceasta de organele tutelare (A.R.R. și I.S.C.T.R.), dotarea și preocuparea școlii respective pentru activitatea didactică (săli de clasa spațioase, eclerate și încălzite, mașini bune și întreținute, materiale și mijloace didactice moderne, utilizarea unor metode și procedee moderne de învățământ).

Pot fi consultate și site-urile școlilor, dar trebuie analizate cu atenție și cu circumspecție; un site cu foarte multe promisiuni și laude (proprii sau din partea cursanților) ridică multe semne de întrebare. Este de preferat un site care oferă cât mai multe informații și detalii.

Unele școli practică prețuri de dumping; la o analiză mai atentă se poate observa că un asemenea preț abia acoperă costul combustibilului; diferența până la un preț real va trebui acoperită prin tot felul de mijoace neortodoxe care, vor fi cu siguranță, în detrimentul cursantului.

Procentajele de promovabilitate afișate de D.R.P.C.I.V. nu sunt relevante, deoarece sunt calculate într-un mod defectuos, fără să țină seama de legile statisticii. În județul Iași funcționează la ora actuală aproximativ 50 de școli organizate că S.R.L. și 14 școli organizate că P.F.A. iar între ele sunt diferențe foarte mari, de aceea alegerea unei școli capătă o foarte mare importantă în contextul în care Iașul se situează pe ultimul loc pe țară în privința coeficientului de promovabilitate înregistrat la primul examen pentru obținerea permisului de conducere.

Efectuați alegerea dvs. cu grijă, deoarece în trafic contează foarte mult calitatea pregătirii pe care ați obținut-o și poate face diferența între viață și moarte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *