Ce este mai important, instructorul sau mașina?
Experiența a dovedit că cineva care a urmat integral programul de pregătire dintr-o școală de șoferi, îl poate pune în practică pe orice tip de autovehicul din categoria respectivă.
Și aici există prejudecăți și false opinii, dar din moment ce principiile funcționării unui automobil sunt aceleași, o mașină românească (în bună stare de funcționare) nu e cu nimic mai prejos decât ultimul model din străinătate. Dar, indiferent de tipul de autovehicul, un lucru e foarte important: mașina să fie într-o perfectă stare de funcționare.
Evitați școlile unde elevul pe parcursul instruirii trece de pe o mașină pe alta sau e nevoit să se prezinte la examen cu altă mașină decât cea care a făcut instruirea. Un asemenea lucru nu e deloc recomandabil pentru un începător.
Mașină pe motorină (Diesel) sau pe benzină?
Și în această privința există prejudecăți, alimentate chiar de unii instructori. Din punct de vedere al învățării conducerii unui autovehicul, tipul de combustibil nu este relevant; acest lucru trebuie avut în vedere atunci când vă gândiți la modul preponderent de utilizare a autovehiculului pe care îl veți conduce: în localitate sau în afară localității.
Mașina cu cutie manuală sau automată?
Trebuie să știți că persoana care urmează cursurile școlii de șoferi pe o mașină cu cutie automată și promovează examenul, va putea conduce ulterior numai o astfel de mașină, iar această mențiune se înscrie în permisul de conducere. Cei care obțin permisul pe o mașină cu cutie manuală, pot să conducă și o mașină prevăzută cu cutie automată.